Rouw- en verliesverwerking bij Psycholoog Haarlem

Rouwen is een natuurlijk proces

Rouwen is een natuurlijke reactie om verlies te verwerken. Het is een proces dat je helpt met de pijn te kunnen gaan leven. Maar dat gaat niet altijd goed. Soms blijven mensen vast zitten in hun rouw. Je verliest contact met het leven. Niemand lijkt je te kunnen helpen, je bent opgesloten in de pijn.

Verdriet, woede, schuld

Je bent overgeleverd aan de situatie. Overladen met zware gevoelens. Niet alleen verdriet, maar ook woede, angst en schuld bepalen je. Als je rouwt, werkt je innerlijk op volle toeren. Je bent waarschijnlijk ook oververmoeid en prikkelbaar.

Je kunt om van alles rouwen

Bij rouwverwerking en verliesverwerking denk je waarschijnlijk aan het verlies van een naaste of iemand die je dierbaar is. Maar er kunnen ook andere zaken uit je leven gerukt worden: de kans op een kind, je baan of je huwelijk. En ook die verliezen gaan gepaard met rouw: het aanvaarden van het verlies, het toelaten van de pijn, het aanpassen aan de nieuwe situatie en uiteindelijk ook weer door leren leven.

Rouwverwerking kan goed behandeld worden. Herken je jezelf of heb je een vraag? Bel dan naar 085 4015 337 of mail Psycholoog Haarlem voor een afspraak.