Met welke klachten ga je naar Psycholoog Haarlem?

Bel en vertel

Er zijn veel klachten die een psychische basis hebben; van oververmoeidheid en dwanggedachten tot stress op het werk en een vastzittende relatie. Als vuistregel hanteren we dat onze cliënten niet hoeven te weten wat hun klacht is. En dat het hebben van een klacht reden genoeg is om eens met een psycholoog te praten.

Je zit vast

Er zijn veel cliënten die het gevoel hebben dat ze ‘vast zitten’. In hun werk, relatie of in zichzelf. Er zit geen meer beweging in, het lijkt wel alsof alles gevangen zit in bepaalde patronen en het lukt je niet om eruit te komen.

Je bent bang

Andere klachten hebben te maken met angsten. Bang zijn om te falen, bang dat er dingen gebeuren, bang voor reacties van anderen. In sommige gevallen zijn de angsten heel concreet en durf je bepaalde zaken echt niet meer te doen.

Je hebt pijn

Er zijn veel dingen die pijn doen. Verlies van dierbaren, maar ook het verlies van een baan, een scheiding, je kinderen minder zien. Grote teleurstellingen voelen soms hetzelfde als een groot verlies. Die pijn kan je leven bepalen.

Of zomaar…

Een grote groep mensen zit gewoon niet lekker in hun vel. Ze piekeren, liggen wakker, of ze zijn huilerig. En het gaat allemaal wel, maar het voelt niet goed. Het lijkt allemaal erger te worden. En tegelijkertijd vragen ze zich af of ze zich niet aanstellen.

En dan zijn er nog de duizenden dingen die niet in woorden te vatten zijn. Wij hopen dat we je hiermee een handreiking heb gegeven om je klachten te duiden. Maar, nogmaals, bel mij gerust, dan kan ik je veel beter helpen.

Als je nog vragen hebt, of als je wilt weten of ik jou kan helpen: bel of mail mij via praktijk Psycholoog Haarlem.