Over Psycholoog in Haarlem

Heel makkelijk

‘Moet ik nou naar een psycholoog?’ – veel mensen met klachten en problemen vragen dit zich af. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: zodra je jezelf deze vraag stelt is het nuttig om eens contact met een psycholoog op te nemen.

Maar het is ook lastig

Het is goed te begrijpen dat je aarzelt. Veel mensen doen dat. Je vraagt je af of jouw gevoelens, emoties of gedrag wel écht dat probleem zijn. Omdat je niet weet hoe een ander zich van binnen voelt.

En daar gaat het nu net om. Jij bent de enige meetlat waarlangs je jouw kwaliteit van leven kunt beoordelen. En daarom heeft jouw innerlijk altijd gelijk. En als je vast zit, zit je vast; als je pijn hebt, heb je pijn. En als dat zo is, dan moet je er wat aan gaan doen. Niet alleen, maar samen met een psycholoog.

Ik wil je op het hart drukken niet te lang rond te lopen met de vraag of je wel naar een psycholoog moet. Ga. Want een innerlijke klacht is hetzelfde als eentje aan de buitenkant: als je er niets aan doet gaat het sluimeren en wordt het vaak alleen maar erger.

Neem dus die verantwoordelijkheid en geloof in jezelf, en in je eigen kracht!

Psycholoog Haarlem werkt vanuit het grondbeginsel dat je zélf alles in huis hebt om je klachten te boven te komen. De psycholoog ‘doet’ niet veel meer dan je laten zien wat je doet, hoe je je gedraagt, hoe je beweegt, hoe je instinctief reageert. Voor veel mensen is dat een eye-opener. Voor bijna iedereen is het even confronterend.

Je krijgt jezelf te zien. De psycholoog zet op die manier processen van inzicht aan, je begrijpt jezelf meer, je leert wie je kunt zijn, je leert roeien met de riemen die je hebt.

Deze manier van therapie kan soms indrukwekkend zijn, niet altijd even leuk, maar meestal met een prachtig resultaat én een blijvend effect.

Aanvullende informatie over psychologen

Wil je meer weten over Psycholoog Haarlem, of heb je een specifieke vraag over jezelf? Bel me even voor een afspraak of stuur mail naar Psycholoog Haarlem