Over Psycholoog in Haarlem

Naar een psycholoog in Haarlem

‘Moet ik naar een psycholoog?’ – veel mensen met klachten en problemen vragen zich dit af. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: het feit dat je deze vraagt stelt aan jezelf is al genoeg om contact op te nemen met een psycholoog in Haarlem.

Klachten gaan sluimeren

Natuurlijk is het goed te begrijpen dat je aarzelt. Veel mensen doen dat. Je vraagt je af of jouw gevoelens, emoties of gedrag wel écht een probleem zijn. Mede doordat je niet weet hoe een ander zich zou voelen onder dezelfde omstandigheden.

En daar gaat het nu net om. Jij bent de enige meetlat waarlangs je jouw kwaliteit van leven kan beoordelen. En daarom heeft jouw innerlijk altijd gelijk. Wat je voelt is echt: als je vastzit, zit je vast. En als je pijn hebt, heb je pijn. Wanneer je dit ervaart, kan je hier iets aan doen. En dat hoeft niet alleen, maar dat kan samen met een psycholoog in Haarlem.

Ik wil je op het hart drukken niet te lang rond te lopen met de vraag of je wel naar een psycholoog moet. Ga. Want een innerlijke klacht is hetzelfde als eentje aan de buitenkant: als je er niets aan doet, gaat het sluimeren en dan wordt het vaak alleen maar erger.

Een eyeopener

Ik, als psycholoog Haarlem, werk vanuit het grondbeginsel dat je zélf alles in huis hebt om je klachten te boven te komen. De psycholoog ‘doet’ niet veel meer dan je laten zien wat je doet, hoe je je gedraagt, hoe je beweegt of hoe je instinctief reageert. Voor veel mensen is dat een eyeopener, en dat kan confronterend zijn. De psycholoog zet op die manier processen van inzicht aan, je begrijpt jezelf meer, je leert wie je kan zijn en leert roeien met de riemen die je hebt.

Op deze manier kan psychotherapie Haarlem soms indrukwekkend zijn. Niet altijd even leuk, maar meestal met een prachtig resultaat én een blijvend effect.

Aanvullende informatie over psychologen Haarlem

 • Met welke klachten ga je naar een psycholoog in Haarlem?
  In mijn praktijk zie ik veel cliënten die het gevoel hebben ‘vast te zitten’. Dat kan zijn in hun werk, in de relatie of in zichzelf. Er zit geen beweging in, het lijkt wel alsof alles gevangen zit in bepaalde patronen en het lukt je niet hieruit te breken. Lees hier meer over de soorten klachten waarmee mensen bij mij komen.
 • Wat vergoedt de verzekeraar als je in therapie gaat in Haarlem?
  Je krijgt vanuit de basisverzekering geen vergoeding. Wel kan je een vergoeding krijgen vanuit je aanvullende verzekering. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekering. Ook steeds meer werkgevergevers vergoeden therapie voor hun medewerkers. Lees hier meer over vergoeding.
 • Heb je een klacht over psycholoog Haarlem?
  Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen. Dat is een landelijke organisatie die de kwaliteit en integriteit van mijn werk waarborgt. Wanneer wij er samen niet uitkomen, kan je hier je klacht over mij kwijt.
 • Psycholoog Haarlem – kwalificaties en diploma’s
  Als psycholoog Haarlem heb ik, naast mijn universitaire master, veel opleidingen en cursussen gevolgd. Bekijk hier mijn kwalificaties.

Wil je meer weten over Psycholoog Haarlem? Heb je een specifieke vraag over jezelf of wil je een afspraak maken? Bel mijn praktijk op 085 4015 337 of stuur mail naar Psycholoog Haarlem.