Relatietherapeut Haarlem

Ik geef momenteel geen relatietherapie
Op dit moment geef ik geen relatietherapie. Maar mijn collega’s kunnen je verder helpen. Bekijk hier psychologen die relatietherapie in Haarlem geven.

Sex en intimiteit

De liefde bedrijven. Zo kan het voelen als je vrijt, je beleeft jullie liefde op de meest intense en intieme manier. Het is een dialoog, naakt, zonder gene, in vol vertrouwen, je overleveren, de ander overnemen.

Zo mooi als het zijn kan, zo breekbaar is het. Alsof alle dagelijkse verhoudingen er in uitvergroot worden. In positieve én negatieve zin. Daarom kun je uit jullie seksuele dialoog veel van jullie verhouding bespreekbaar maken.

Sex en de sleur

Jullie leven is druk. Werk, sociale verplichtingen, kinderen misschien. En dan wil je daarna niet ook nog eens de hele polonaise van vrijen voor het slapen gaan. Je wilt rust. Even geen gedoe. Daarbij snap je elkaars lichaam helemaal, is de seks een koud kunstje geworden en is de aardigheid er een beetje af.

Sex en verdriet

Het kan ook zijn dat er diepere problemen in jullie seksuele contact zijn. Laten we wel wezen, niets is zo intiem als vrijen, niet alleen je lichaam gaat bloot, maar je ziel ook. En als het niet klopt, verkramp je. Er over praten is moeilijk. Je wilt elkaar niet tekort doen, maar ook jezelf niet. Er wordt omslachtig over gedaan. De een voelt zich bezwaard, de ander wil geen aanstoot geven. En dan kan er van alles gebeuren, jullie vervreemden van elkaar, weten niet meer wat de ander wil. Zo kan seksualiteit een signaal van relatieproblemen zijn, maar ook een oorzaak.

En dan zijn er nog: de kinderen

Papa en mama hebben ruzie. Voor kinderen, ongeacht hun leeftijd is het onbegrijpelijk. Ze hebben zo veel verdriet en zo veel vragen die ze onmogelijk helemaal zelf kunnen beantwoorden. En ze snappen niet wat het betekent allemaal, niet nu en niet in de toekomst. Zij verdienen in deze voor jullie moeilijke tijden tóch alle aandacht. Bij Psycholoog Haarlem kan ik helpen de kinderen te begeleiden, of zelf met jullie kinderen in gesprek gaan.