Angstklachten behandeling bij Psycholoog Haarlem

Leven in angst

Als je bang bent, en je weet wel dat je niet bang hoeft te zijn, als je logisch nadenkt. Maar toch. Je bent bang. Sterker nog, je bent bijna de hele tijd bang. Je richt je leven in op je angst. Je laat er dingen voor. Je gaat er dingen voor uit de weg. Alles wordt bepaald door die angst. Je bent je vrienden kwijt, je kunt niet meer naar je werk, je hebt geen plezier in de dingen. Je hebt uiteindelijk alleen nog maar je angst.

Angsten in soorten en maten

  1. De gegeneraliseerde angststoornis.
    Je piekert, bent de hele tijd bezorgd. Terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Maar toch. Je bent bezorgd. Maar je spreekt je allang niet meer uit, bang om een zeur gevonden te worden. Je sluit je af, alleen met je gepieker.
  2. Dwang of obsessieve compulsieve stoornis.
    Je hebt niet alleen angsten, maar bent ook geobsedeerd met bepaalde gedachten of handelingen. Je kunt bijvoorbeeld niet ophouden met het hebben van bepaalde negatieve gedachten, je bent er door opgeslokt. Of je moet de hele tijd dezelfde handelingen uitvoeren (denk aan smetvrees of wasdrang).
  3. De fobie.
    Een fobie is een gerichte angst. Bijvoorbeeld voor een dier, een object of een situatie. En net als met alle angstklachten snap je dat het niet ‘redelijk’ is. Maar toch… Probleem van de fobie is dat je de angst wilt vermijden en er dus dingen voor laat, wat in sommige gevallen een diepe uitwerking op je leven kan hebben.

Heb je vragen over angst?

Kijk dan even op het forum over angst en fobiewww.angstpsychologen.nl.

Je kunt hier anoniem je angst-vragen stellen, deze worden GRATIS beantwoord door ervaren psychologen, waaronder ik zelf.

Angstklachten kunnen ook goed behandeld worden met internet therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: internet therapie.

Leef niet in angst, angstklachten zijn goed te behandelen. Zeker met de methoden die wij hanteren. Jij bent de sleutel om er vanaf te komen, maar niet alleen. Als je de klachten herkent, of je hebt er vragen over, neem dan contact met ons op.