Relatietherapie in Haarlem

Ik geef momenteel geen relatietherapie
Op dit moment geef ik geen relatietherapie. Maar mijn collega’s kunnen je verder helpen. Bekijk hier psychologen die relatietherapie in Haarlem geven.

Als liefde zwaar wordt

Als het in je relatie niet goed gaat, gaat niks goed. Je energie raakt op. Je voelt je moe. En je sleurt je door de dag. Je gaat dingen vermijden; moeilijke onderwerpen, elkaar en je eigen gevoelens. In stilte stellen jullie dezelfde vraag: hoe is het zo ver gekomen?

Doe het niet alleen. Jullie zijn in patronen beland waar jullie niet boven uit kunnen stijgen. De gesprekken die jullie, in woorden en daden voeren, zijn zo vaak herhaald dat de uitkomst steeds weer dezelfde is. Een relatietherapeut helpt jullie die patronen doorbreken, open te staan voor elkaars gevoelens, emoties, wensen. Om elkaar weer te zien.

Confronterend

Je denkt dat je elkaar door en door kent. Dat je alles van elkaar weet. Maar dat is niet zeker zo; in een reguliere therapie kunnen mensen erg geconfronteerd worden met wie ze zijn, in relatietherapie geldt dat dubbel. Het kan ook zijn dat één van jullie onuitgesproken psychische klachten heeft die zwaar op jullie relatie drukken maar nooit echt benoemd zijn.

Relatietherapie zorgt wat dat betreft echt voor een andere kijk op jezelf, de ander én wat jullie samen hebben.

Uit elkaar gaan kan

Soms kom je er samen niet meer uit. Dan ga je uit elkaar. Dat heeft praktische kanten, juridische, maar ook emotionele en gevoelsmatige. Jullie zijn voor de rest van jullie leven ooit samen geweest, misschien zijn er kinderen. Zij, jullie en de relatie die jullie hadden verdienen een respectvolle afsluiting op alle gebieden. Samen met een relatietherapeut kunnen jullie daarvoor zorgen.