Het geluk in je relatie hervinden bij Relatietherapie Haarlem

Het vechten en de stilte. Relatieproblemen zijn er in soorten en maten, maar laten opvallend vaak gelijksoortige patronen zien. De een jaagt de ander op. De ander spreekt zich niet meer uit. Het huis is te groot voor al het werk dat er gedaan moet worden en tegelijkertijd te klein voor de sfeer die er heerst.

Zij wil liever niet de hele tijd aan zijn hoofd zeuren, maar doet het toch. Hij zou graag zijn gevoelens en gedachten willen delen, maar hult zich in stilzwijgen. Het put ze uit, ze zijn allebei moe. Moe van het vechten en moe van de stilte. Beiden weten ze: dit moet echt anders.

Veranderen is mogelijk

Ooit zijn jullie verliefd op elkaar geworden en van elkaar gaan houden. De aantrekkingskracht was groot en bracht jullie heel dicht bij elkaar. In die intieme sfeer konden jullie alles delen en je kwetsbaarheid tonen. Jullie steunden elkaar door dik en dun, konden op elkaar terugvallen.

Nu lijkt het alsof jullie tegenover elkaar staan in plaats van naast elkaar. De communicatie verloopt stroef. Er zijn langzaam patronen ingesleten die in het begin onschuldig leken of misschien zelfs nuttig waren, maar die nu danig in de weg zitten.

Het goede nieuws is dat bijna alle stellen kunnen veranderen. Er zijn bewezen en krachtige methodes om relaties te verbeteren. Er is hulp voorhanden als je het geluk in je relatie wilt hervinden.

De negatieve spiraal doorbreken

Samen onderzoeken we de patronen waar jullie dagelijks last van hebben. Om weer dichter bij elkaar te komen, moet de negatieve spiraal doorbroken worden. Dat wordt mogelijk als jullie weer echt met elkaar in gesprek gaan, onder professionele begeleiding.

Dan ontstaat er ruimte voor het delen van gevoelens, het uitspreken van verwachtingen en het benoemen van angsten en verlangens die jullie als mens en als stel kenmerken. Samen ontdek je waar de pijn zit, op welke lijnen jullie van elkaar af bewegen en wat er achter het gedrag van de ander schuilgaat.

Weer samen

Vaak onverwacht snel is dan ineens de doorbraak daar. Jullie hebben geleerd weer naar elkaar te kijken en opeens merk je dat jullie elkaar ook weer echt zien. Er wordt een blik van verstandhouding uitgewisseld. Of een arm om een schouder gelegd. Een omhelzing of zoen voelt ineens anders. Er is weer ruimte, er is lucht en er kan weer geademd worden.

Voor de meeste stellen is dat een onmiskenbaar keerpunt; hoewel jullie weten dat nog niet alles opgehelderd is, weten jullie nu wel dat jullie samen verder kunnen. Dat jullie weer samen zijn.

Lees hier meer over relatietherapie, deze therapie wordt gegeven door een ervaren relatietherapeut in Haarlem. Uiteraard kan je ook meteen een afspraak maken bij Relatietherapie Haarlem, bel gerust even met 023-2302063.